Arme Britney

Mijn eerste serieuze post op deze blog (niet overgezet naar lennartootes.com - LO 2012) bevatte een verhaal over Britney Spears. Het verhaal was geschreven in de trein, op weg naar Enschede. Daar studeer ik immers. Het was me bekend dat Britney het moeilijk had en ik wist ook dat ze eens opgenomen was in een kliniek. Ik vond het echter wel een stoere actie, vooral omdat ze de volgende dag vrolijk met een pruik rondliep.

In het verhaal heeft Britney het helemaal gehad met de pers - lees: fotografen - en met bezorgde fans. Britney wil lekker feesten en is verliefd op Nicole, eentje van het vrouwelijk geslacht. Ze durft niet met Nicole om te gaan, ze ziet de bladen al weer voor zich. Bij de kapper kwam een fotograaf binnen die haar begon te fotograferen. Ze wilde de fotograaf pijn doen en merkte dat de fotograaf bleek wegschoot toen ze de tondeuse aan d'r haar zette. Zo wordt ze minder boeiend voor het grote publiek, en dus ook voor fotografen. Ze hoopt dat ze daardoor een rustig leven kan leiden zodat ze openlijk voor haar lesbische voorkeuren kan uitkomen.

Het verhaal heeft geen enkel verband met mijn leven. De enige overeenkomsten zijn dat ik ook altijd de verkeerde dingen pak om mee te gooien - meestal té scherp - en dat ik ook op vrouwen val. Bij het artikel vond je een plaatje waarin ze bezig was met scheren.

Echter, sinds dat artikel is er al weer veel gebeurt in haar leven. Ze heeft eerst een tattoo laten zetten (ze had er al een paar, maar ik heb geen idee waar ze 'm nu heeft neergezet. In elk geval niet op haar hoofdhuid, waar ik eerst bang voor was). Ook is ze weer opgenomen in een afkickkliniek, maar binnen 24 uur was ze al weer weg. Ze wilde namelijk nóg een tattoo laten zetten. Het barre feit wilde echter dat rond 2 uur 's nachts de tattoo-shop gesloten was.

Ondertussen zijn haar vrienden erg op de hoede. Britney wordt elke minuut in de gaten gehouden, en wordt in diezelfde minuut ook nog eens gestimuleerd om echt eens naar een speciale inrichting te gaan. Het is helaas niet mogelijk om Britney noch te overtuigen, noch in de gaten te houden. Elsevier meldt namelijk dat Britney zelfmoord wilde plegen, hieronder vind je het gehele artikel.

 
Britney Spears wilde zelfmoord plegen
vrijdag 23 februari 2007 17:19
 
Popprinses Britney Spears ziet het leven niet meer zitten. De 25-jarige zangeres zou een zelfmoordpoging hebben gedaan, nadat haar echtgenoot had gedreigd dat ze haar kinderen niet meer mocht zien.
 
Britney Spears in betere tijden 
 
De echtgenoot van Britney, Kevin Federline, zei dat ze hun zoontjes Sean Preston en Jayden James nooit meer zou mogen zien, als ze niet zou afkicken. De voormalige blondine was hierna erg overstuur. ‘Britney huilde en zei dat ze zelfmoord zou plegen als ze de jongens zou kwijtraken,’ vertelt een bron aan de website PR-Inside.
 
Pijnstillers
De gekwelde Britney wilde daarop de daad bij het woord voegen door zich in het voorbij razende verkeer te storten. Een van haar werknemers wist de popster op tijd vast te pakken en bracht haar terug naar haar bed. Britney was vervolgens van plan een hele fles pijnstillers te slikken, beweert de bron.
 
De eens zo langharige zangeres is compleet doorgedraaid. Haar eerdere feestgedrag is er niets bij. Britney viel deze week een paparazzifotograaf aan, die haar in een auto had zien zitten. Mogelijke oorzaken voor haar extreme gedrag zouden de dood van haar tante zijn en de breuk met Federline.
 
Voogdij
De 28-jarige Federline en Spears zijn sinds november vorig jaar verwikkeld in een scheidingsprocedure. Het strijdende tweetal zou donderdag voor de rechter verschijnen, mogelijk om de voogdij over hun kinderen te bespreken. De hoorzitting werd geschorst, nadat Britney zich donderdag voor de derde keer had laten opnemen in een afkickkliniek. Advocaten uit het familierecht zeggen dat Britney de voogdijzaak 
 
wel eens zou kunnen winnen, mits ze het afkickprogramma in de ontwenningskliniek succesvol afrondt. De vorige twee opnamepogingen van Britney mislukten, toen de popster het beide keren na nog geen dag opgaf.
 
Door Saïna van Breda
 
Niet best dus. Ik zou er geen ophef over maken als Paris Hilton in deze benauwde toestand zit, zij heeft immers slechts een verneukte CD en een neuk-DVD achtergelaten voor deze wereld. Britney daarentegen - ze is pas 25 jaar jong - is de Princess of Pop, één van de meest succesvolle artiesten in de afgelopen zeven en een half jaar. Haar eerste CD was wat kinderachtig, typerend voor haar leeftijd - denk aan …Baby One More Time. Op latere CD's bleek ze echter steeds volwassener te worden - denk aan I am a Slave 4u en een duet met Madonna - waardoor ze ook voor mij wat leuker begon te worden. Hoewel ik nooit fan van Britney ben geweest - ik houd van Rock- en Metalmuziek - heb ik wel enorm respect voor La Spears. Wikipedia heeft een mooie lijst van indrukwekkende feitjes voor je neergelegd, je vindt het hier.
 
We weten ons allemaal - als mannen onder elkaar - de verschillende fotoshoots van Britney te herinneren. Ze waren mooi, sexy en uitdagend. De Britney van nu - er komen verschillende typeringen bij me naar boven, veelal mengelingen van bijvoeglijke naamwoorden en een dier - is iets waar ik jullie graag van op de hoogte wil laten houden.
 
Hieronder vind je twee filmpjes van Britney die 's avonds zo ziek wordt van die f*cking fotografen dat ze er maar eentje aanvalt, dit maal met een paraplu - de eindspelliefhebbers onder ons kunnen de uitspraak van Dr. GM. Karsten Mueller wel herinneren. De eerste toont hoe beroert het eigenlijk is als ster, elke keer dat geflitst. Ik heb echt medelijden met die sterren. De tweede toont hoe de media ten slotte omgaat met de beelden die zijn gemaakt. Vanuit dit standpunt begin je een hekel te krijgen aan Britney, terwijl het dezelfde opname is van de gebeurtenis als video 1. Het verschil is hoe je het brengt. De glossybusiness zal het nooit objectief weergeven, zal altijd partij kiezen voor het showelement. Gelukkig hebben we YouTube, het toppunt van objectiviteit. 

 

      

Recent articles

Blijf omkijken - 3 October 2012

Ben jij er al uit? - 4 October 2010

Reactie op een column - 7 April 2010

Vingeren of stoppen - 10 February 2010

Hoe veilig is muziek? - 14 January 2010