Ben jij er al uit?

Afgelopen studiejaar was er een van bezinning. Wat vind ik leuk en wat wil ik later worden? Ik ben afgestudeerd Technisch Natuurkundige en zou nu al een goede baan kunnen hebben. Toch studeer ik nu verder in Delft. Weer Natuurkunde. Is dit wel wat ik wil?

Het is die vraag die me een hele lange tijd heeft achtervolgd. Deels geforceerd door een gebrek aan motivatie om hard te werken op de universiteit, deels doordat ik het antwoord op die vraag nooit heb durven geven. Aan het eind van afgelopen studiejaar besloot ik om niet de onderzoeks-Master Applied Physics te doen, maar een Master waar je wetenschap en communicatie bij elkaar brengt. Ik hoop dat ik daar beter mijn ei in kwijt kan.

Voordat ik die Master kan beginnen moet ik echter nog steeds dezelfde premaster-vakken doen als afgelopen studiejaar. Gelukkig merk ik dat ik mezelf nu wel beter kan motiveren om het wél te halen. Toch blijft het spannend. De eerste studiepunten worden pas in januari verdeeld. Het is een lange race waar je bij iedere horde geconcentreerd moet blijven.

Stel dat ik over drie jaar afgestudeerd ben in wetenschapscommuncatie, is dat dan iets waar ik later mijn beroep van wil maken? Ik weet het niet. Er liggen voldoende kapers op de kust. Wil ik toch het onderzoek in, of juist helemaal weg van de wetenschap? Ik begin de schaakwereld steeds beter te kennen. Is daar niet een heel geschikte baan te vinden? Of word ik een zelfstandig ondernemer met een flexibel pakket aan competenties?

Dankzij het werk als werver voor goede doelen heb ik in een half jaar veel verschillende mensen gesproken met allemaal hun eigen dromen en ambities. Ik heb veel mensen leren kennen, waarvan er een heel goed: Anne.

Anne is een meisje dat erg in de kunstwereld zit. Ze heeft een jaar op de kunstacademie gezeten en kan mooie schilderkunst maken. Momenteel studeert ze Kunstzinnige Therapie, waar ze twee werelden combineert. Anne leest graag strips en via haar kwam ik op het volgende doeltreffende stripje, waar ik voor vandaag graag mee afsluit:


(klik op de afbeelding om 'm te vergroten)

      

Recent articles

Blijf omkijken - 3 October 2012

Ben jij er al uit? - 4 October 2010

Reactie op een column - 7 April 2010

Vingeren of stoppen - 10 February 2010

Hoe veilig is muziek? - 14 January 2010