Brabant on Tour IV

Het is nu tien dagen sinds ik weer thuis ben, na mijn Tour door Brabant. Het was een onvergetelijke ervaring. Een gevoel van vrijheid, plezierigheid. Een kleine vakantie. In dit laatste deel van de serie geef ik plaatjes en videootjes.

The Smashing Pumpkins

Zelf heb ik geen foto geschoten, noch een video gemaakt. Ik heb alleen geschreven. Vincent had tijdens het concert van The Smashing Pumpkins zijn multimedia-PDA/telefoon mee. Daarmee maakte hij twee filmpjes. Eentje met goed geluid en eentje met slecht geluid. En je raadt het al: het filmpje met het slechte geluid plaatste hij op internet. Het nummer heet Today.

Van hetzelfde concert zijn meer videootjes geplaatst op Youtube. Een daarvan is het intro van United States -een nummer dat vijftien minuten duurde. In deze video is ook beter te zien dat Billy Corgan een jurk draagt!

En nog twee fotootjes:

Een middag met Pete Doherty

Het raarste moment was toen Pete het hek van De Effenaar oversprong. Gelukkig stond de cameraman van Eindhovens Dagblad-TV erbij. Er zijn twee filmpjes van gemonteerd, die beiden op de site van Eindhovens Dagblad stonden. Ik heb ze even van die site afgeplukt, zodat jullie er makkelijker bij kunnen.

De eerste video was geen nieuws voor mij. Ik stond er namelijk bij. Dat is op het einde van de video te zien! Pete stapt daar van het hek af en loopt langs mij heen (ik: klein -gek genoeg-, zwart haar, handen in de zakken).
Opvallend is dat Pete Doherty duidelijk een aantal keer zegt dat hij de videaocamera uit wil hebben. Het doet mij denken aan de verhalen van Britney. En die arme journalist laat maar doorfilmem. En dat alleen omdat hij Pete niet verstaat.

Klik op de twee plaatjes hieronder om de leuke videootjes af te kunnen spelen.

In de tweede video wordt een veel professionelere kant van ED-TV getoond. Er wordt een leuk verhaal beschreven van de man die echt de dag van zijn leven had. Hij ging met Pete wat drinken in de bar. Ook in dit videootjes ben ik te zien, zei het in hetzelfde passage als in de vorige.

The Babyshambles

Eerst twee videotjes van de jamsessie van het dus Pete en Mick (de gitarist). Echt heel mooi in beeld gebracht. In de tweede video is te zien dat een jongen een joint naar de heren gooit. Als beloning wordt 'ie opgerookt en krijgt de jongen een rochel van Pete in zijn gezicht.

De volgende twee filmpjes komen van het concert zelf. Eerst What Katie Did -het nummer waar ik met tranen in mijn ogen stond-, dat eigenlijk heel slecht is uitgevoerd. Halverwege krijgt Pete een nieuwe gitaar omgehangen en dan rekt hij de boel even. Het komt niet los.
Dat kan wel gezegd worden van afstuiter Fuck Forever. Het beeld van de video gaat alle kanten op. Dat is niet gek, want iedereen ging uit zijn dak bij dat nummer. Op het eind blijkt Pete een microfoon het publiek in te hebben gegooid. Die verschijnt later weer in beeld.

En tot slot nog een plaatje van de Pete zoals velen hen kennen:

      

Recent articles

Blijf omkijken - 3 October 2012

Ben jij er al uit? - 4 October 2010

Reactie op een column - 7 April 2010

Vingeren of stoppen - 10 February 2010

Hoe veilig is muziek? - 14 January 2010