Feeder

Het is me gelukt! Eindelijk kan ik video's op deze blog posten. Het is overigens heel simpel om te doen: YouTube geeft bij de filmpjes een Embed-code, die kun je dan kopiëren en klaar is Kees.

Hieronder vind je de single Buck Rogers van Feeder. Deze band uit Wales maakte dit nummer voor haar derde album - Echo Park - uitgekomen in 2001.
Ergens in 2000 ging ik voor het eerst kijken naar TMF. Eerst vanwege Jennifer Lopez, daarna vanwege de muziek. Het nummer Beautiful Day van U2 - titelsong van de Olympische Spelen 2000 in Sydney - maakte grote indruk op mij. Later ontdekte ik Coldplay - Parachutes beschouw ik nog steeds als een van de beste albums ooit gemaakt - Sum 41, The Calling, Johan en Brainpower. Echter, het nummer wat mij het meeste aansprak was Buck Rogers. Dit is het eerste nummer waar ik spontaan tranen van in mijn ogen kreeg. Niet omdat het zo mooi is overigens, meer omdat het een lekker hard was - voor mij in die tijd zeker.

Het begint met een gitaar dat een melodietje speelt dat in de eerste helft van het nummer herkenbaar gespeeld wordt, vervolgens komt er een tweede gitaar bij die de zanger inleidt. Er wordt gewerkt naar hoogtepunt, of een uitbarsting, waar de drums tot leven komen - drummer Jon Lee heeft trouwens in 2002 succesvol zelfmoord gepleegd. Er wordt eerst geschreeuwd om vuur, maar de rest moet je zelf maar horen.

Voor mij is het momenteel niet meer het beste nummer dat ik ooit heb gehoord, dat is namelijk weggegeven voor bands als Nirvana en Queens of the Stone Age. Buck Rogers is nog wel een nummer waar ik veel van houd, evenals de albums van Feeder. Wie van pure gitaar-muziek houdt raadt ik Feeder echt aan. Naast het al genoemde Echo Park (2001), is Pushing the Senses (2005) ook een lekker album.
 

      

Recent articles

Blijf omkijken - 3 October 2012

Ben jij er al uit? - 4 October 2010

Reactie op een column - 7 April 2010

Vingeren of stoppen - 10 February 2010

Hoe veilig is muziek? - 14 January 2010