Fotoserie 13

Ik heb vandaag weer een nieuwe fotoserie geplaatst. Elke serie heb ik een gemeenschappelijk thema. De vorige was bijvoorbeeld de waslijn. Deze keer is het "We are not dead yet", de fotogroep op fotosite Flickr.

Ik bekijk graag nieuwe foto's op Flickr. Ik zoek dan graag naar vrouwelijke fotograven die een alternatief uiterlijk hebben. Het zijn die meisjes waar ik misschien wat meer van wil weten of door wie ik geïnspireerd wil worden. Voorbeelden zijn Bracket en The Dainty Squid. Die laatste maakt mooie foto's van haar katten en heeft een zwak voor kleinigheidjes in voor haar huis, met name kleine sculpturen van uilen.

Via een van hen ben ik ook terecht gekomen bij de "We are not dead yet" groep, waar foto's alleen op uitnodiging worden toegevoegd. Ik vind het een intrigerende verzameling foto's, waarvan ik zelf niet het gemeenschappelijke thema heb kunnen ontdekken. Veel foto's zijn obscuur, maar niet ranzig. Veel foto's beelden momenten af waarop doorgaans juist geen foto's worden gemaakt: een dronken persoon in bed, het achterhoofd van een vrouw in combinatie met opmerkelijke lichtinval, een meisje alleen op haar kamer. Bovendien doet het kleurgebruik in die foto's mij denken aan de jaren '70, waar de kleuren-tv nog niet alle kleuren helder overkomen. De foto's zijn misschien wel gemaakt met oude fototoestellen.

Ik kan uren naar die foto's kijken. Ik krijg er een gevoel van vrijheid van. Kijk zelf maar: hier, hier en hier (zomaar 3 van de 40 laatste foto's). Misschien komt het wel doordat ik zin heb ik vakantie.

      

Recent articles

Fotoserie 13 - 1 June 2010

Inspiratie - 13 April 2009