In Venlo

Ha, daar ben ik weer!
Ik zit nu in mijn kamer in Venlo, op een stoel. De ruimte waar ik zit is dertien vierkante meter groot, en zal -schat ik- 2,8 meter hoog zijn. En het begint langzaam maar zeker als een thuis aan te voelen.

Ik heb de laatste weken zoveel nieuwe impressies opgedaan dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen. Laat ik daarom maar een beknopte vlucht door de laatste dagen geven.

Half februari heb ik de sleutel gekregen van mijn kamer. Omdat ik in die tijd geen verplichtingen elders had, heb ik de kamer al een beetje kunnen inrichten en schoonmaken. Afgelopen zondag hebben mijn ouders me geholpen een bed erin te zetten, zodat ik nu alles heb om te overleven.

Maandag ben ik begonnen aan mij afstuderen. Het begin is natuurlijk zeer intensief. Je ontmoet veel mensen en het is wennen om weer lange dagen te maken. Ik heb in twee dagen tijd een enorm positieve indruk van Océ gekregen, en heb er enorm veel zin in.

Het op mijzelf wonen bevalt mij beter dan ik had verwacht. De vrijheid en eigen verantwoordelijkheid bevalt mij wel.

Buiten Océ om praat ik eigenlijk met niemand. Donderdag ga ik daarom langs bij de lokale schaakclub. Van de drie uur dat in Venlo zit, werk ik er een. Tijd zat om leuke dingen te doen dus!

      

Recent articles

Blijf omkijken - 3 October 2012

Ben jij er al uit? - 4 October 2010

Reactie op een column - 7 April 2010

Vingeren of stoppen - 10 February 2010

Hoe veilig is muziek? - 14 January 2010